pinterest twitter instagram

Follow Me on Pinterest

27 Haziran 2012 Çarşamba

TATİLE ÇIKMADAN ÖNCE...

Şimdi yazın bu en sıcak günlerinde,bugün bilemedin yarın tatile çıkacak biri olarak evinizde,kendinizde,bavulunuzda yapmanız gerekenler geliyor:
1.Önce gitmeye daha sonra nereye gideceğinize karar vermelisiniz.Nereye gittiğiniz hazırlayacağınız bavul için çok önemli.
2.Gidiş rotanız belli oldu mu?Haydi,başlayalım hazırlığa.Önce evi şöyle zerre tozcuk kalmayacak şekilde temiz bir şekilde süpürelim.Bu sıcakta eğilirken teriniz alnınızdan yere damlıyorsa süper ev süpürüyorsunuz demektir.Ardından toz alma işlemi başlıyor,ardından yerleri yine alnındaki teri yere damlatmak suretiyle siliyoruz.Eveet,ev temizliği bitti.Şimdi diyeceksiniz ki,neden ilk önce evi temizledik? diye.Şöyle söyleyeyim,şimdi alnınızdan ter aktı ya,o üstünüz başınız kirlendi anacağızım onları makineye atıp bir çevirmeyecen mi ? İlk önce,Çamaşır yıkarsan,o üstündeki terli temizlik kostümlerin nolcek ? İşte bir ev hanımı her şeyi en ince ayrıntılarıyla düşünmeli.
3.Sonra,buzdolabını iyice boşalttığından emin olman lazım.Soğutucu kısmında yoğurt,sebze,meyve vs..kalmamalı.Haaa,unutmadan evde kalan illa bir yarım ekmek vardır ya,onu da atıver buzluğa.Geldiğinde yol yorgunu gidip ekmek almaya üşenirsin falan,çıkardınmı iki dakikada çözülür,hem de tazecik kalıverir.
4.Çiçek,balık vs.. varsa evinizde bunlar gidişinize en çok üzülecek olan canlılardır,kıymetini bilin.Alt komşuda bir kahve içtikten sonra,komşuyu sıkı sıkıııııııı defa defalarca tembihledikten sonra bu işi de halletmiş bulunuyorsunuz.
5.Artık üzerinizi değişin ve kirliler hemen makinede yıkansın ki bir tek kirli çamaşır bile kalmasın sepette yoksa kokar.Makine yıkama işlemine başladı mı hadi siz de koşunn banyoya ....Temiz temiz,pürpak oldunuz çıktınız.Şimdi içinde en rahat edeceğiniz amma velakin şıklığı da elden bırakmayacağınız kıyafetlerinizi giyinmeye başlayın.
6.Sıra bavulunuzu toplamaya geldi.İlk önce hayati önem taşıyan parçaları göz önüne koyun ki unutma lüksünüz kalmasın.Nüfus cüzdanı,saç düzleştirici,saç serumu,diş fırçası,şarj aleti,cımbız vs...(eskiden bir de sağlık karnesi alırdık yanımıza şimdi neredeyse nüfus cüzdanına bile gerek yok.)En alta iç çamaşırlarını,üste günlük giyeceklerini,en üste de kırışmaya müsait gömlek,elbise vs... koyacaksın ki gittiğin yerde bavulunu açtın mı cinnete gelmeyesin :)
7.Bu arada makine bitti,koooşşşş makineyi kapat ki dıııttttt dıttttt ötüp taciz etmesin.Hemen bunları ser,zaten bu sıcakta maksimum yarım saatte kuruyor.
8.Sen bu arada boş durma,suyun vanalarını kapat,tüpü kapat,camları kontrol et,güneşlikleri indir,evden çıkmaya yakın da şarteli indireceksin,unutma!
9.Evde ki bütün çöpleri dışarı koydun mu?Banyolardaki ve mutfaktaki çöpleri hemen çıkar ve kapının önüne koy.
10.Ayakkabılarını da kutularıyla bavula koy ki yolculuk esnasında topuklarına bir şey olmasınn!
11.Artık,gitme vakti geldi...Bavulu kapının önüne koy...En rahat ayakkabılarını da al eline...Şarteli indir.Telefonunu,çantanı almayı unutma...
12.Ayakkabılarını giydin mi...Anahtarı aklın başında bir şekilde çevir,kilitle ki gidince acaba kilitledim mi? diye buhranlara girme.Kiltledikten sonra anahtarı hemen çantana at,başka buhranlar yaratma!Sonra bir ayetel-kürsi oku ve kapıya doğru üfle...
13.Şimdi elinde bavulun,kafanda hayallerin,yola çık.Yolunuz açık olsunnnn......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hadi bakalım yorumlarınızı çok merak ediyorum.şimdiden teşekkür ederim :)