Bu dünyanın en büyük nimetlerinden biri bence tavuk etidir.Beyaz etin yerini hiç bir şey tutmaz vallahi.Sağlıklıdır,kalorisi düşüktür falan derken bir hafta yemesen kendini özlettirir.Şnitzel yapımını bilmeyen yoktur ama yeni yemek yapanlar veya bilmeyenler için bir de benden tarif alın bakalım :)Yapımı kolay lezzeti müthiştir...
MALZEMELER
500 gr tavuk göğsü(fileto)
2 yumurta
tuz
karabiber
pulbiber
kekik
un
galeta unu
kızartmak için: sıvıyağ
YAPIMI
Fileto olarak kesilmiş göğüs etlerini önce tuz,karabiber ve kekik ile harmanlıyoruz.Bunları önce una,sonra çırpılmış yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.Zaten yaklaşık 2 dakika gibi bir zamanda kızarıyor çok fazla karartmadan kızartmanızı tavsiye ederim.
NOT:önceden etleri sütte bekletirseniz çok daha lezzetli bir sonuç elde edersiniz...
Afiyet olsun....
kuzucuklar bayılır benim tavuğun her türlüsüne:)
YanıtlaSilellerine sağlık dileğim...
baki muhabbetle..
:)
sağolasın canım benim :))kuzucukları çok öperimmm
SilCanım ellerine saglık çok nefis gözüküyor bende deniycem hemen
YanıtlaSilçok sağol ayşencim :)) şimdiden afiyet olsun :)
Sil