MALZEMELER
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 fiske tuz
Nişasta
Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı karbonat
ÜZERİ İÇİN:
3 su bardağı yağ
İÇİ İÇİN:
Çekilmiş ceviz
ŞERBETİ:
1 kg şeker
Şekerin üzerini kapatacak kadar su
Bir kaç damla limon( yarım saat kaynayacak)
Şimdi ilk olarak malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve bunu 15+15+15 yani 45 adet küçük bezeler haline getiriyoruz.Aralarına bol nişasta serperek üst üste açıyoruz.Aralarına ceviz koyuyoruz.Üzerine (ben tereyağını tavsiye ederim)yağ kızdırıp gezdiriyoruz.Ve kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti soğuduktan sonra üzerine dökün.Hadi afiyet olsun :) Bu arada fotoğraflarda baklavaların üzerinde görünen siyah noktalar kızdırılmış tereyağından dolayı:) Söylemeden geçemedim...Hepinize iyi bayramlar...
Nefis gözüküyor =D
YanıtlaSilçok sağolun :)))
Sil