pinterest twitter instagram

Follow Me on Pinterest

24 Ağustos 2012 Cuma

TAVUK ŞiNİTZEL TARİFİ...




Bu dünyanın en büyük nimetlerinden biri bence tavuk etidir.Beyaz etin yerini hiç bir şey tutmaz vallahi.Sağlıklıdır,kalorisi düşüktür falan derken bir hafta yemesen kendini özlettirir.Şnitzel yapımını bilmeyen yoktur ama yeni yemek yapanlar veya bilmeyenler için bir de benden tarif alın bakalım :)Yapımı kolay lezzeti müthiştir...

MALZEMELER
500 gr tavuk göğsü(fileto)
2 yumurta
tuz
karabiber 
pulbiber
kekik
un
galeta unu
kızartmak için: sıvıyağ

YAPIMI

Fileto olarak kesilmiş göğüs etlerini önce tuz,karabiber ve kekik ile harmanlıyoruz.Bunları önce una,sonra çırpılmış yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.Zaten yaklaşık 2 dakika gibi bir zamanda kızarıyor çok fazla karartmadan kızartmanızı tavsiye ederim.

NOT:önceden etleri sütte bekletirseniz çok daha lezzetli bir sonuç elde edersiniz...

Afiyet olsun....

4 yorum:

  1. kuzucuklar bayılır benim tavuğun her türlüsüne:)
    ellerine sağlık dileğim...
    baki muhabbetle..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın canım benim :))kuzucukları çok öperimmm

      Sil
  2. Canım ellerine saglık çok nefis gözüküyor bende deniycem hemen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol ayşencim :)) şimdiden afiyet olsun :)

      Sil

Hadi bakalım yorumlarınızı çok merak ediyorum.şimdiden teşekkür ederim :)