pinterest twitter instagram

Follow Me on Pinterest

3 Ağustos 2012 Cuma

KADIN OLMA SORUNSALI....

Dün "Baba Olma Sorunsalı" yazım çok okununca bu konuyla baya bir ilişik olan ikinci bir konu ile karşınızdayım ki bu konu Kadın Olma Meselesidir.Şimdi dün bir kısım ademoğullarını yerden yere vurduk ama haklıydık.Yine olsa yine yaparım :)İkinci bir derdim var ki bu da bir takım hemcinslerimle ilgilidir.Şimdi adamlara laf ettik değil mi? Eeee hakettiler mi? Hem de ziyadesiyle...Amma velakin bazı hatunlar var ki en az bu Şambabaları kadar sinir bozucu.

Şimdi akşama kadar evde çalıştınız ev işi,temizlik,çamaşır,yemek,dikiş,vs...Kendi sınırlarınızı sırf mükemmelliyetçi anlayışınızdan dolayı aştınız.Zaten mükemmel olmasa o gece gözümüz uyku görmez,kabuslarla şekillenir hafazannallah.Bunu gören bir başka kadın ise kendi tembellik ve haset duygularını örtmek için ne der?
Bunun cevapları türlü türlüdür:

1.-Aaaa şekerim,biz de böyleydik...Hele bir çocuğun olsun görürsün.Artık eşine bu kadar ilgi gösteremeyeceksin çünkü bütün ilgini çocuğuna vereceksin.Sen bilmessin ama ben bilirim (!)Çocuğum yokken ben de neler yapardım.Şimdi yapabilme ihtimalim var mı ayol ?Çok arayacaksın bu günleri çokkkk....(Demek istiyor ki : o kadar kıskanıyorum ki kendim yapamadığım için ne yapsam nasıl çamur atsam diye düşündüm hemen aklıma çocuk geldi)Tabii bu tiplere dönüp diyemiyorum ki cağnım beeeenim sen o beceriksizlikle biraz zor be senin işin.Hem tembel,beceriksizsin hem de kıskançsın:)Sen içini rahat tut bak ben böyle çok kuuulum,inşallah çocuğum olursa da bu hızla devam ederim.Ama sen o zaman orta yerinden çatlama emi?

-Çocukla ne ilgisi var canım :)Düzenli insan,eşini seven insan her koşulda bunun için zaman yaratır.
(Artık sinirlendirdiniz onu )
-Tecrübe konuşuyor canım.(elinde olsa dövecek)Çocuğun olunca görüşürüz şimdi büyük konuşma.(Zaten şu büyük konuşma işine değinmeseler şaşarım :)Resmen tehditttt)


2.Aaaaa bizim zamanımızda böyle miydi allaasen.Şimdi çocuk yetiştirmekte ne var.Hazır bez,ıslak mendil...Bizim zamanımızda çişli bezleri elimizde yıkardık.Kayınvalidelerimiz annelerimiz de böyle anlayışlı değildi vallahi.(Ya abla her dönemin bir zorluğu var evet zor yetiştirdiniz ama beyniniz rahattı hiç değilse.Şimdi anneler çocuklarını bakkala bile gönderemiyor.Uyuşturucu bağımlısı var,hunharca katledeni var,sapığı var...)

Bir de bu türün şöyle bir versiyonu var ki :
-Şimdi okumak çok kolay.Bizim zamanımızda böyle değildi.Okula gidemiyorduk.(saldırı devam ediyor)Zaten önemli olan okumak değil ki adam olmak adam!Okuyorlar ama adam olamıyorlar:) ( Sanırsın en  büyük adamlar ilkokul mezunlarından çıkıyor.Özellikle bunu diyen kadınlar çocukları okusun diye canlarını dişine takan tiplerdir.Ama okumak kolay değil bunu siz de biliyorsunuz ,çocuğun okumadı diye benim bir çırpıda okuduğum 5 yılıma laf 
edemessin )

3.Bir diğer kadın tipi zora gelince hemen yaşını ve saygıyı ortaya koyandır.Hoşuna gitmeyen bir laf dedin mi?Ahaa şimdi yandın sen...Sen kim oluyorsun bacak kadar boyunla bana laf yetiştiriyorsun konumuna girmiş bulundun.Başka zaman yaş takıntısı olan teyzeler bu zamanlarda benim senin yaşında evladım var derler:)Ya da ben senin yaşındayken çocuğum vardı derler,tecrübeyi ortaya atarlar.Susar kalırsın ama söylenecek lafın olmadığı için değil diyecek son bir şey olmadığından susarsın :)

-Gelelim diğer bir kadın tipine:
Bazı tipler de vardır ki seni ezmek için olanca mentalitesini kullanır.Baktı on parmağında on marifet hemen başlar:Ben hayatta kendim yapmam,hizmetçi ruhlu değilim beeeennn,temizlikçi kadın yapıyor benim işlerimi der.Seni psikolojik olarak çökertmeye çalışır,çalışır ki akşam kocana çemkiresin ,elalemin kadınları diye başlayan cümleler kurasın.Ama yer mi Anadolu Çocuğu :) Biz bu gazlara gelmeyiz bacım.Evimin temizliğini yaparım çünkü akşama kadar dötün yere yapışana kadar oturmak prenseslik değil tembellik getirir.Her hastalık her kilo da tembellikten gelir.Sonra verirsin paraları diyetisyenlere...İyice batarsın prenses(!) olucam diye :)
Sana Karataylar,Dukanlar umut tacirliği yaparken ben O kabinden bu kabine savrulurum diyetisyene ve temizlikçiye vermediğim paraları yerim,senin giyemediğin ayakkabıyı ve içine giremediğin o elbiseyi alır yıllarca giyerim :)



- Geldik bir diğer türe:Bu tür kadınlar senin eşinle,sevgilinle,nişanlınla olan muhabbetini,uzun boyunu,Leb demeden çorum diyebilen zekanı görünce tüyleri tiken tiken olur.Parmaklarını yiyerek ne yapsam nasıl laf soksam nasıl bozsam diye çırpınır dururlar.Ama biz de bu çene varken senin bize laf sokman çok ütopik kızanımmm.Ağzını açtığın anda lafı ağzında bulursun sonra yutkunamaz boğulursun tükürüğünle Allah muhafaza!

Dün dedik ya bir kısım erkekleri bu yazının hedefinin dışında tutuyorum diye aynı şekilde çoğunluk kadınları da bu yazının hedefinden ayrı tutuyorum.Ama üstüne alınıp saldırılar yapanlar falan olacaktır.Allah onların şerlerinden bizi ve tüm İslam alemini korusun.Amin :)


4 yorum:

  1. Hemcinslerinize mukabil '' çuvaldızı kendine , iğneyi başkasına batır'' gerçeğini idrak edip , bazılarının da idrak etmesine vesile olan bu çalışmanızdan ötürü sizi tebrik ederim... Zevkle okuduk... Selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğinize çok sevindim çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Hahah çok güzel olmuş tatlım valla her koyun kendi bacağından asılır. Zira eş vicdanlıysa sorun yok. Hayat müşterek lafı da buradan gelir. Parayı da beraber kazanırsın, evi de beraber yaparsın, yediğinide kaldırırsın bu işler böyle. Eskidenmiş kadınların camış misali çalışması şimdi camıştan öteyiz, hem fiziksel, hem kültürel gelişim olacak, para kazancaksın, eve bakacaksın vs vs kısaca kadınlara her zaman daha çok iş düştüğü bir gerçek. Hemcinslerime de beylere de kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen Eda ablacım :)) Çok teşekkür ederim bazı bayanları karşıma alsam da cesaretle yazdım napiim :))

      Sil

Hadi bakalım yorumlarınızı çok merak ediyorum.şimdiden teşekkür ederim :)