Dün İnstagramda paylaştığım poğaçalarımın tarifini istek üzerine yazıyorum...
MALZEMELER:
2 yumurta(1 sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Ilık süt ve ılık suyun içine yaşmayayı elimizle ufalayıp biraz karıştırıyoruz.
Sonra tuzunu,şekerini,yağını,yumurtasını koyup homojen olana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.Sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz.Elimiz artık yapışmayana kadar un koymaya devam ediyoruz fakat fazla un koyduğumuz zaman hamur sert olur ve pofur pofur olmaz.Buna dikkat ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Üzerine streç film geçirip bir süre bekletiyoruz.Ben bu arada sofra bezine sarıyorum hamur teknesini bir de, iyice sıcak olsun diye.Sonra yağladığımız tepsiye elimizle bezeler yapıp diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp orta ısıda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Anlatması uzun olsa da yapması çok kolay :)
Bu tarifi yapıp taze taze buzluğa atarsanız misafir gelmeden 1 saat önce çıkarıp çözüldükten sonra fırından çıkmış gibi oluyor.Bilginize....
linkini hanıma yolladım :)
YanıtlaSiliyi yapmışsınız :)
Sil